Icon Pizzaöfen
    1. Zastosowanie
    2. Pizzerie

    Piece do wypiekania pizzy

    Czy z pieca opalanego drewnem, gazowego czy elektrycznego - każdy lubi pizzę!

    Podstawą każdej pizzerii jest dobry piec do pizzy o optymalnej temperaturze pieczenia. W sektorze gastronomicznym można spotkać głównie piece do pizzy z napędem elektrycznym, ponieważ zdobywają one punkty za szybkość i równomierność procesu pieczenia. Z kolei gazowe piece do pizzy są często spotykane w miejscach mobilnych, takich jak bary z przekąskami czy wózki vendingowe. Wreszcie, klasyczny piec kamienny opalany drewnem jest często preferowany przez smakoszy i w sektorze prywatnym.

    Niezależnie od trybu pracy pieca do pizzy, podczas procesu pieczenia powstają stosunkowo gorące spaliny o temperaturze 400°C, które muszą być odprowadzane na zewnątrz przez odpowiedni system odprowadzania spalin. Tłuszcze zawarte w spalinach i duża zawartość wilgoci zapewniają w dłuższej perspektywie zwiększone ryzyko pożaru w rurze wydechowej, dlatego regularna kontrola jest niezbędna.

    Specjalistyczne firmy do czyszczenia używają chemicznych środków płuczących, dlatego szczelność jest podstawowym wymogiem przy wyborze odpowiedniego systemu odprowadzania spalin. Ze względu na wysokie temperatury spalin systemy odprowadzania spalin z konwencjonalnymi uszczelkami, np. z silikonu, nie są tu jednak dobrym wyborem, dlatego do pieców do pizzy zalecamy stosowanie naszego odpornego na wysokie temperatury, stożkowego systemu odprowadzania spalin DW-KL z metalową uszczelką powierzchniową.


    Informacje

    DW-KL

    Dwuścienny wysokonadciśnieniowy system odprowadzania spalin ze stali szlachetnej

    • Zaprojektowany do odprowadzania spalin z urządzeń BHKW
    • Połączenie stożkowe
    • Rdzeń spalinowy: 1.4404 (316L) / 1.4571 (316Ti)
    • Odporny na pożar sadzy i zawilgocenie
    • Odpowiednie dla wysokich temperatur i wysokiego ciśnienia
    • Szeroki zakres zastosowań
    • Wiele wariantów powierzchni:matowa, miedziana itd

    DW-FU

    Dwuścienny system odprowadzania spalin ze stali szlachetnej

    • Połączenie kielichowe mufa/zyka z opaską zaciskową
    • Rdzeń spalinowy: 1.4571 (316Ti) / 1.4404 (316L)
    • Odporny na pożar sadzy i na zawilgocenie
    • Możliwe zastosowanie jako kanały wentylacyjne

    Referencje

    Rozwiązanie systemowePiec do pizzy
    SystemDW-KL
    Długość całkowita15 m
    Średnicaje 250 mm

    Trzy  piece piekarnicze w pizzerii zostały podłączone do dwuściennych systemów odprowadzania spalin Jeremias. 

    W obszarze zastosowania pieców do pizzy zalecany jest szczelny system odprowadzania spalin ze względu na wysokie temperatury spalin i wymaganą szczelność. Od tego czasu tłuste i wilgotne spaliny są odprowadzane z obszaru pieczenia na zewnątrz za pośrednictwem naszego systemu DW-KL.

    Kontakt

    Klient jest dla nas najważniejszy

    Szybka i niezawodna obsługa Klienta  jak również kompetentne doradztwo stawiamy w naszej firmie na pierwszym miejscu. Wspólnie z naszymi Klientami znajdujemy optymalne rozwiązanie dla każdego indywidualnego i wymagającego projektu. Wysoka elastyczność, godna zaufania obsługa oraz terminowe wykonanie projektu zaliczamy do naszych mocnych stron. Jeremias jako partner oznacza dla naszych Klientów pełen serwis na najwyższym poziomie oraz świadczy obszerne, dodatkowe usługi takie jak:

     

    • Kompetentne doradztwo budowlane
    • Wielojęzyczne fachowe doradztwo techniczne 
    • Wsparcie techniczne i obsługa Klientów 
    • Elastyczne, nietypowe rozwiązania 
    • Bezpłatne oprogramowanie do zaprojektowania komina
    • Kontrolowana statyka komina
    • Porady dotyczące odporności ogniowej 
    • Wsparcie przy projektowaniu i montażu
    • Dopuszczenia i dokumentacja odpowiednie dla danego kraju 
    • Miernik poziomu dźwięku
    • Obliczenie przekroju komina
    • 25 lat gwarancji odporności na korozję produktów ze stali szlachetnej 

    Formularz kontaktowy

    obsługiwane pliki PDF

    Mają Państwo dodatkowe pytania lub potrzebują szczegółowego doradztwa?

    Jesteśmy dla Państwa dostępni pod następującymi numerami:

    Biuro Zarządu

    Magdalena Frąckowiak
    Tel. +48 61 428 46 29
    m.frackowiak@jeremias.pl

    Uwaga dla Klientów indywidualnych:
    Jeremias nie prowadzi sprzedaży bezpośredniej dla klientów końcowych,
    nie udziela się porad. Prosimy o kontakt
    z jednym z naszych partnerów kominiarskich w Twojej okolicy.

    Sekretariat Jeremias Systemy Kominowe

      Recepcja

       Tel. +48 61 428 46 20
       jeremias@jeremias.pl